Bezelye Çorbası

-
BEZELYE ÇORBASI
- Malzemeler:
- 1,5-2 su bardağı kadar tanelenmiş bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 5 su bardağı su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber
- 1- kaşık krema (tercihe bağlı)
-
BEZELYE ÇORBASI nın yapılışı:
- Patatesi ve soğanı soyup minik doğrayalım
- Tenceremize soğanı ve yağı koyalım pembeleşene kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavurulan soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha soteleyelim.
- Son olarak olarak bezelyeleri ilave edelim az bir şey daha kavuralım.
- 5 su bardağı suyu tencereye ilave edelim; tuzunu atalım
- Kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Altını kapatınca karabiber serpelim ve blenderden geçirelim
- Kıvamını kaynar su ile (gerekirse) ayarladıktan sonra kremamızı ekleyip servise alalım
- Afiyet olsun