Bezelye Çorbası

  • BEZELYE ÇORBASI

  •  
  • Malzemeler:
  • 1,5-2 su bardağı kadar tanelenmiş bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  • 1- kaşık krema (tercihe bağlı)
  •  
  • BEZELYE ÇORBASI nın yapılışı:

  • Patatesi ve soğanı soyup minik doğrayalım
  • Tenceremize soğanı ve yağı koyalım pembeleşene kadar karıştırarak kavuralım. 
  • Kavurulan soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha soteleyelim. 
  • Son olarak olarak bezelyeleri ilave edelim az bir şey daha kavuralım.
  • 5 su bardağı suyu tencereye ilave edelim; tuzunu atalım
  • Kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  • Altını kapatınca karabiber serpelim ve blenderden geçirelim
  • Kıvamını kaynar su ile (gerekirse) ayarladıktan sonra kremamızı ekleyip servise alalım
  •  
  • Afiyet olsun

 


Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode