çig köfte

1 Kg Dana kıyma (Sırt eti yağsız üç defa çekilmiş)

1 Kg kırmızı köftelik bulgur

800 gr isot ( urfa biberi)

200 gr biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

2 orta boy soğan

1 baş sarımsak

5 adet limon

400 gr domates suyu

1 demet maydanoz

1 demet yeşil soğan

1 yemek kaşığı

7 çeşit baharat

 

 

Tarif

ilk önce kıymayı 400 gr isot ve yarım cay bardağı zeytinyağı ile kıyma ayrı bir tepside terbiye edilir

çiğköfte tepsisine bulgur, elde küçük doğranmış kurusoğan, sarımsak ve limonlar dört parçaya bölünerek içine katılır ve yoğrulmaya başlanır

30 dakika yoğurduktan sonra daha önceden terbiye ettiğimiz kıyma ve salçayı ilave ederek yoğurmaya devam ederiz

su ihtiyaç olduğunda domates suyundan faydalanırız

kalan zeytin yağını ilave ederiz

en son doğranmış olan maydanoz ve yeşilsoğanı katarız

üzerine baharatı döktükten sonra yeşilliğini fazla öldürmeden az daha yoğururuz ve toplarız