çig köfte
1 Kg Dana kıyma (Sırt eti yağsız üç defa çekilmiş)
1 Kg kırmızı köftelik bulgur
800 gr isot ( urfa biberi)
200 gr biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
1 baş sarımsak
5 adet limon
400 gr domates suyu
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 yemek kaşığı
7 çeşit baharat
Tarif
ilk önce kıymayı 400 gr isot ve yarım cay bardağı zeytinyağı ile kıyma ayrı bir tepside terbiye edilir
çiğköfte tepsisine bulgur, elde küçük doğranmış kurusoğan, sarımsak ve limonlar dört parçaya bölünerek içine katılır ve yoğrulmaya başlanır
30 dakika yoğurduktan sonra daha önceden terbiye ettiğimiz kıyma ve salçayı ilave ederek yoğurmaya devam ederiz
su ihtiyaç olduğunda domates suyundan faydalanırız
kalan zeytin yağını ilave ederiz
en son doğranmış olan maydanoz ve yeşilsoğanı katarız
üzerine baharatı döktükten sonra yeşilliğini fazla öldürmeden az daha yoğururuz ve toplarız