etli nohut

Etli nohut

Gerekli malzemeler
İki su bardağı nohut
İki tane kuru soğan
250 gram kuşbaşı et
İki yemek kaşığı zeytin yağ
Bir yemek kaşığı salça
Yeteri kadar tuz
 
 
 

Yapılışı

İki bardak nohutlu ayıklıyoruz yıkıyoruz
Çok az tuz kol yummuş bol suyun içersine iki bardak nohudu koyup ertesine kadar bekliyoruz
Ertesi gün nohutlarımızı yıkıyoruz ve süzüyoruz
Geniş bir tencerenin içine nohutları koyuyoruz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Kaynarken üzerine çıkan köpükleri kevgirle alıyoruz
Ayrı bir penceren içine yağ, kare kare doğrama soğan, kuşbaşı edilmiş et koyup kapağı açık şekilde ocağa veriyoruz
Kavrulan etlerimizin üzerine salça koyup, üç dakika daha karıştırarak biraz üzerine çıkacak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz
diğer tencerede pişen nohutları, etlerin piştiği tencerenin üzerine ilave ediyoruz
Çok az tuz koyup, suyu çekmese çok az sıcak su koyuyoruz ve 15 dakika daha kaynatıyoruz
 

                                                             Afiyet olsun