patlıcan karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
6 tane patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2 orta boy domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
İsteğe göre yeşil biber
Tuz, karabiber
 

Kızartmadan Karnıyarık Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı şekilde kabuklarını soyun. Üzerlerini fırçayla yağladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patlıcanları dizin. 200 derecede 15 dakika pişirin. Patlıcanlar fırında pişerken iç harcı hazırlamaya başlayın. Tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyun. Kıyma pişip suyunu saldıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Kıymayı soğandan önce eklemeniz, yemeğinizin soğan kokmasını engelleyecektir. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğradığınız yada tercihen rendelediğiniz domatesleri tavaya ekleyin. Onlar kavrulurken 1 su bardağı sıcak suya salçayı ekleyin ve salça eridikten sonra tavaya ilave edin.
Bu arada fırındaki patlıcanları kontrol etmeyi unutmayın. İç harcınız suyunu çektikten sonra altını kapatın. Fırından patlıcanları çıkardıktan sonra baş ve alt tarafından birer parmak boşluk bırakarak üzerini yarın. Bıçağın altını kesmemesine özen gösterin. Kaşık yardımıyla içini genişlettikten sonra iç harcını yerleştirin.
Borcama patlıcanları yerleştirip 1 su bardağı sıcak suda 1 yemek kaşığı salça eritip borcama dökün. Patlıcanların içine su girmemesine dikkat edin. Fırına tekrar sürmeden önce yeşil biberle üzerini süsleyebilirsiniz. 20 dakika fırında kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz.
Yağda kızarmış ağır bir karnıyarık tercih etmeyenler için hafif ve lezzetli bir yemek. 

                                                                                                                                       Afiyet olsun