Patlıcan Oturtma

Malzemeler
1 Kg.Patlıcan
400 Gr.Kıyma
2 Tane Soğan
2 Tane Domates
2 Tane Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları halka halka doğrayıp 20-25 dakika tuzlu suda bekletin.
Daha sonra patlıcanların sularını sıkıp önlü arkalı kızartın.
Patlıcanların fazla yağını peçete yardımı ile alın.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurup biber ve sarımsakları da ekleyin.
Biraz daha çevirip kıymayı ekleyin kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Salçayı,tuzunu,maydanozu ve baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatın.
Geniş bir tencereye kızarttığınız patlıcanları dizin.
Üzerine kıymalı harcı boşaltıp halka halka doğradığınız domatesleri de ekleyip 15-20 dakika kısık ateşte karıştırmadan pişirin.