sebzeli kebap

Fırında Sebzeli Kebap Tarifi'nin Malzemeleri

4 adet tavuk butu
5 adet sivri biber
1 adet domates
2 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet soğan
karabiber
acıbiber
tuz
salça
1, 5 bardak su
zeytinyağı
 

Fırında Sebzeli Kebap Tarifi'nin Yapılışı

4 adet tavuk budunu kemiğinden ayırdıktan sonra, tuzlayıp bir gün bekletelim.
Sonra, tavuk butlarını fırın tepsisine serelim.
Küp küp doğradığımız patatesleri, patlıcanları ekleyip üzerine serçe parmağı boyunda kestiğimiz sivri biberleri daha sonra halka şeklinde kestiğimiz soğanı ve domatesleri dizelim.
Son olarak üzerine hazırladığımız salçalı sosu dökelim.
SALÇALI SOS HAZIRLANIŞI:
1, 5 bardak suya 2 kaşık salça, göz kararı tuz, karabiber, acıbiber, yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp karıştırılır tüm malzemeler sıralandıktan sonra üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece olan fırına koyalım
45 dakika sonra yemeğimiz servis edilmek üzere hazır AFİYET OLSUN